Close Close Preview

Your amazing online presence is right this way.

Create your profile
Capture who you are, what you do, and where you're going. All in one place.

Lénárd András Kiss

Lénárd András Kiss

Széleskörű tapasztalatok az építőipari minőségellenőrzésben, laboratóriumi feladatokban főleg útépítés terén.

Message
MENU ☰

Strabag / TPA / Szentes Vasút

Technológus

Tárnok - Székesfehérvár vasútvonal korszerűsítés
A Szentesi Vasútépítő Kft. szintén a Strabag konszern tagja, így a projekten nem a laboratórium részéről, hanem kivitelezőként vettem részt; mint H-TPA Kft. által bérbe adott munkaerő. Feladatom a technológiai utasítások koordinációja, azok áttekintése, a minősítéssel kapcsolatos egyéb anyagok beszerzése - minőségi bizonylatok, ÉME és CE engedélyek, laboratórium jegyzőkönyvei, stb. - a konzorcium tagjaitól és az alvállalkozóktól. Minősítés összeállítása, konzultáció a mérnökökkel az esetlegesen hiányzó okiratokról, problémákról. Konzorciumi kooperációkon való részvétel. Kapcsolattartás az építésvezetőkkel a kivitelezés előrehaladásáról, helyszíni bejárás. Helyszíni mérő laboráns koordinálása és részvétel a méréseknél. Mérési jegyzőkönyvek ellenőrzése, minősítésbe illesztése.

Career medium 06
Career
Career medium 03

Strabag / TPA

Egységvezető helyettes

M6 autópálya, Bóly-Véménd szakasz
A főpálya és a párhuzamos valamint keresztező utak föld- vízépítési- és betonozási munkáinak területén végeztem feladatokat, valamint ide tartozott még a hídháttöltések minősítése és az alagutak belső héjának teljes körű betonvizsgálata. Feladataim: a laboránsok koordinálása (laborban és építési területen), beosztása; beérkező vizsgálatok és mérések rendszerezése, feldolgozása, jegyzőkönyvek készítése, átadása. Folyamatos konzultáció a kivitelezőkkel és azok technológusaival, megbízottaival, a mérésekkel, eredményekkel felmerülő problémák, hibák kezelése. Rendszeres helyszíni bejárás, hibák megtekintése, okainak vizsgálata, konzultálás a művezetőkkel. Mintavételi tervek készítése. E munkakörből adódóan széleskörűen ismerem a Parallel Ultra Highway szoftvert.

Career

Strabag / TPA

Laboráns

4-es metró, M0 keleti szektor
Mindkét projekten helyszíni betonvizsgálatokat végeztem. 4-es metrónál monolit alaplemezek betonozásánál vettem részt, M0-án pedig a pályabeton bedolgozásánál.

Career medium 04
Career
Career medium 01

Strabag / TPA

Laboráns

M7 autópálya, Zamárdi - Balatonszárszó szakasz
Belső talajvizsgálatokat és külső terepen történő minősítő és ellenőrző méréseket végeztem. CKt-4 réteg teljes körű minőségvizsgálata az én feladatom volt - mintavétel (alapanyagokat is beleértve), vizsgálatok elvégzése, próbatestek készítése, utókezelése, a vizsgálatok eredményeinek feldolgozása és azok átadása, valamint az esetleges felmerülő problémák kezelése. 3 hónapig aszfaltvizsgálatokat is végeztem.

Career

Jáky József Műszaki Szakközépiskola

2002, Közlekedésépítő